Kanapki 1b
19-03-2024
Wiosenne kanapki to rewelacyjne śniadanie lub po prostu smaczna przekąska, zwłaszcza wiosną, kiedy organizm przestawia się z trybu zimowego i łaknie nowalijek. Podczas zajęć uczniowie klasy Ib przygotowali zdrowe i wartościowe kanapki.
Na stołach zagościły: pomidorki, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, wędlinka oraz ... kiełki rzeżuchy. Wyrosły one w klasie, pod czujnym i troskliwym okiem pierwszaków.
Dzieci z dużym zaangażowaniem zabrały się do pracy. Smarowały, kroiły i układały produkty, tworząc na kanapkach wiosenne kolorowe wzory. Przygotowane śniadanka wyglądały naprawdę apetycznie. Miały mnóstwo witamin, ale przede wszystkim znakomicie smakowały. Podczas pracy uczniowie bacznie zwracali na zachowanie zasad higieny przygotowywania posiłków oraz savoir-vivreu przy stole. Kulinarne zajęcia bardzo podobały się uczniom i na pewno jeszcze nie raz je powtórzą.